maandag 23 juni 2014

Safety briefing & Openingsceremonie

Zondag 22 juni 2014

Op het programma vandaag: de verplichte safety briefing voor alle piloten om 13:30 en om 17:00 de openingsceremonie. Een kwartier voor de safety briefing rijden Erik en ik van de camping naar Head Quarters (HQ). Een bord aldaar vermeld dat de safety briefing om 15:00. Typisch. Ik begin een patroon te zien.

Terug naar de camping en om 15:00 zitten we dan allemaal in de gymzaal. De belangrijkste mensen van de organisatie worden voorgesteld, Flip geeft een speech namens de CIVL/FAI, een interessante presentatie over de rol van psychologie bij het ontstaan van ongelukken bij deltavliegen en dan met name de optimisme bias, een presentatie van de natuurpersoon die verteld waar je waarschijnlijk aangevallen kan worden door roofvogels en hoe je kan herkennen dat je op moet hoepelen, iets over het landingsterrein en nog iets over de vele hoogspanningskabels in dit gebied, waar ze zijn en wat je moet doen als je er in komt (niets).

Safety briefing


Na afloop is het dan tijd voor de openings ceremonie. Vanwege mijn eerdere ervaringen bij het WK in Forbes, Australiƫ en het EK in Kayseri, Turkije was mijn verwachting dat we enkele kilometers door het dorp zouden moeten sjokken in een parade. Dit keer ging het net wat anders. Allereerst: heel veel foto's van alle landen met een naambord plus vlag. Daarna een rondje om de sporthal, nog meer foto's, gevolgd door wat speeches van de lokale bobo's en dat was 't dan. Vanwege de hitte vindt ik het wel prima zo.

Openingsceremonie


Nadat Flip als laatste het woord neemt en het WK officieel voor geopend verklaard gaan we aan de Franse variant van Sangria, die we redelijk voelen aankomen. Er worden nog wat ballonnen opgelaten door beroemdheden uit het heden en verleden van het deltavliegen en krijgen uiteindelijk een welverdiend, goed smakend Frans maal voorgeschoteld.

Food!


Het volksdansen is aan ons niet echt besteed


Morgen op het programma: traningsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten